Det finnes mange rimelige hobbyer der ute, som å brette origamifigurer eller å lage dekor av tørkede blomster. Andre hobbyer kan derimot være utfordrende for lommeboken. Hva gjør du om du ønsker å starte med en ny hobby, selv om du ikke har råd?

Dyre hobbyer

Lurer du på hvilke hobbyer vi karakteriserer som dyre? Å lage smykker av edelmetaller eller keramikkunst er noen eksempler. Grunnen til at disse hobbyene er dyre handler både om prisen på råvarene, men også alt utstyret som trengs. Skal du for eksempel lage keramikkvaser og kopper? Da trenger du en dreiemaskin. Du må også ha en ovn som kan produsere svært høy varme. Dersom du ikke har råd til å kjøpe disse tingene, kan du heller starte smått og gradvis kjøpe mer utstyr. Et annet alternativ er å ta opp et lån uten sikkerhet, slik at du kan skaffe det du ønsker deg umiddelbart.

Ta opp lån før sommeren

Dersom du vil ta opp et slikt lån passer sommermånedene godt for de fleste. Dette handler om at folk flest venter en større utbetaling snart, slik at man kan nedbetale lånet raskt. Kanskje venter du på både feriepenger og tilbakebetaling fra Skatteetaten? Å ta opp et usikret lån trenger ikke være en uting, så lenge du ikke låner mer enn du har råd til. Det er en fordel å være i stand til å tilbakebetale lånet relativt fort. Når du vet hva den nominelle renten er, er det lett å regne seg frem til kostnaden av ulik nedbetalingstid. Kanskje synes du det er verdt å betale noen tusenlapper ekstra for å få varen umiddelbart? Når du har veldig lyst på en bestemt ting eller vil starte med en aktivitet raskt, kan det absolutt være verdt det.

Fordelen med usikrede lån

Alle vet at usikrede lån kan være ganske dyre. Dette er fordi at banken tar en risiko når de gir deg et lån, uten å stille sikkerhet i noe du eier. Fordelene er derimot at det er enkelt å både søke om lånet og å få det innvilget. Når du skal søke om et slikt lån, er det alltid en fordel å benytte en lånekalkulator, som vi har linket til ovenfor. Slik kan du sørge for at du får det beste forbrukslånet.

Er du klar for å starte på en ny hobby i sommer? Vi ønsker deg lykke til!