I dag er det mobilen som fungerer som klokke for de aller fleste. Det betyr at vi egentlig ikke har behov for det vanlige armbåndsuret, men det betyr ikke at det har spilt ut sin rolle. I takt med at mobilen har overtatt funksjonen som både klokke, stoppeklokke, alarm og så videre, har armbåndsuret i større grad blitt et smykke.

Armbåndsurets rolle i et moderne samfunn

En av de store trendene innenfor armbåndsur i dag, er selvfølgelig smartklokker. Det finnes nå til og med klokker som det er mulig å ringe direkte fra, med et eget innebygget eSIM-kort. Hvis du er en svært kreativ person, finnes det også deler, slik at du kan lage din egen smartklokke.

Det er likevel ikke mange av smartklokkene som fremstår som smykker, eller i det hele tatt som noe mer enn en liten mobil på armen. Dette trenger selvfølgelig ikke å være negativt i seg selv, men en naturlig effekt av hva denne type klokker skal brukes til. Samtidig er det mulig å lage gjennomførte løsninger med matchende deksel og mobiltilbehør, som passer til klokken.

Det er sannsynligvis få av smartklokkene vi bruker i dag som vil overleve mer enn et år eller to. Utviklingen går ekstremt raskt, og for eksempel er Apple Watch allerede på generasjon fire. Det er vanskelig å ikke synes synd på kundene som kjøpte den aller dyreste versjonen av den første generasjonen.

Markedet for klassiske armbåndsur

Til tross for dette store fokuset på smarte klokker, finnes det fortsatt også et stort marked for klassiske klokker uten smartfunksjoner eller tilkobling til mobilen. Noen få produsenter, som for eksempel franske Withings, har prøvd å lage en mellomting der du får en smartklokke som er forkledd som en tradisjonell analog klokke.

Hvilken analog klokke du velger som et smykke og tilbehør, avhenger av alt fra budsjettet ditt til størrelse på håndledd og personlige preferanser. Det finnes fortsatt et gigantisk utvalg av mekaniske og elektroniske armbåndsur, det skal ikke være noe problem å finne noe som passer til akkurat deg.

I den svært høye prisklassen finner vi armbåndsur som er helt eller delvis mekaniske, og laget for hånd i Sveits. Det er mulig å bruke mange hundretusen på armbåndsur, men dette er i like stor grad en investering som sannsynligvis vil beholde sin verdi over lang tid.

I lavere prisklasser er utvalget enda større, og du kan velge mellom en mengde ulike stiler, modeller og farger. Med armbåndsur som ikke koster mye, kan du også ha et utvalg av ulike alternativer som du kan kombinere med klær og andre tilbehør for å skape en helhet.

Et eller flere pene armbåndsur burde være en obligatorisk del av garderoben for både kvinner og menn.