Alle mennesker er kreative. Noen av oss utforsker denne siden mer enn andre, men det er ingen tvil om at vi alle har denne kraften i oss. Mange vil si at de ikke er gode til håndarbeid fordi de ikke har idéer, men det er nå slik at idéer først kommer når vi har begynt. Da strømmer idéene som regel på, og vi må huske på at det vanskelige er å sette i gang.

Det er mange som liker å slappe av med enkelt håndarbeid hjemme. I tillegg til å skape noe, som er en god følelse i seg selv, er det veldig positivt for sinnet å gjøre noe som involverer små detaljer og små bevegelser. Med enkelt håndverk får du bruk for din estetiske sans, samtidig som det er noe meditativt over å pusle med noe over lengre tid. Det er en givende følelse å se at man skaper noe dag for dag. I tillegg til at du setter hjernen, øynene og hendene i arbeid, lærer du tålmodighet.

Kreativt håndverk lærer oss å uttrykke oss, da det ikke er tilfeldig hvilke materialer og farger vi velger. Det ligger noe i underbevisstheten vår som gjør at vi heller mot noen farger og overflater mer enn andre. Selv det å ta bilder av hverdagen vår og velge klær, smykker og sminke, er kunstneriske uttrykk.

Det er mye ved vår personlighet som ikke kan uttrykkes gjennom ord og skrift. Ved å ta i bruk farger og former får vi en ny uttrykksform som dekker deler av vår person som det bokstavelige ikke kan uttrykke.

Det er enkelt å lage egne smykker og øredobber, og i hobbybutikker finner man alt materiale man måtte trenge, som pyntestener, perler, metalltråd og tekstiler. For inspirasjon kan du se på blogger, profiler og blader. En annen fin inspirasjonskilde er ditt eget hjem. Det du har valgt å innrede boligen din med, sier allerede mye om deg og ved å se på det du har rundt deg vil du finne farger og mønster som uttrykker din personlighet. Hva med å rett og slett se på veggen, på tapet og bilder?

Tapet på vegger er perfekte overflater til å vise vakre mønstre, og hvis du ikke vil bruke det du har hjemme, kan du ta en kikk på Familietapeter.no for inspirerende mønstre, for i det varierte utvalget er det garantert at du finner noe som passer deg. Man trenger nødvendigvis ikke å kopiere et mønster, men legge merke til små former som gir inspirasjon til for eksempel et smykke. Løv og blad er en av mange naturinspirerte trender innen smykker som har oppstått de siste par årene. I stedet for å kjøpe noe masseprodusert som du vil se at mange andre pynter seg med, kan du låne idéer og gi stilen din en personlig vri.