Det er mange former for håndverkskunst, og barbering er en av disse. De siste årene har gammeldagse barbershops fått et nytt liv, og det er absolutt bra at de gamle barberkunstene ikke forsvinner. Menn i alle samfunnslag, og i alle aldre, flokker seg nå til sin lokale barber for å fikse både hår og skjegg.

i USA og Storbritannia har barber vært et populært yrke i alle år, og det er et ritual for menn å dra innom sin lokale barbershop for å trimme skjegget – eller fikse på hårsveisen. I Norge forsvant dette i mange år, og frisørsalongene tok over, men nå er disse sjappene altså på vei tilbake for fullt.

Trenden er kanskje aller størst blant de unge, og særlig såkalte hipstere du finner i storbyene våre. Det er også slik at mange unge menn har mange spørsmål om skjeggvekst og barbering, de vet for eksempel ikke alltid hva slags barberblad de skal bruke – eller hvordan de skal unngå inngrodde hår. Slike spørsmål kan en barber svare på, da disse tilhører en profesjonell yrkesgruppe som er der for deg som kunde.

Hos en barber kan du også få kjøpt alt du trenger til hår og skjegg, enten det er shampoo, balsam og hårprodukter, eller barberhøvler, etterbarberingsvann og skjeggolje. Noen steder er det også slik at du som stamkunde får ekstra gode priser på disse produktene. Og det er faktisk slik at mange er svært lojale når det kommer til barberen sin, og går til den samme i en årrekke. Noen har også et livsvarig forhold til barberen sin.

Ikke bare en Oslo-trend

Selv om Oslo flommer over av nye barbershops, er det ikke kun i hovedstaden denne trenden fortsetter å vokse. Over hele landet dukker det opp barbershops for menn, og det ser ikke ut som om trenden kommer til å gi seg med det første. Til og med steder som Stovner,

Verdal og Lillestrøm har hoppet på trenden – så dette er ikke et fenomen som kun befinner seg innenfor Ring 2.

Det blir spennende å følge med på hvor mange barbere vi vil ha i Norge om noen år, for dette er virkelig et yrke som har fått mer prestisje. Det å være frisør har tradisjonelt blitt sett på som et klassisk kvinneyrke, men vi finner veldig få kvinner som er barbere – her er det mennene som er i klart overtall. Og det har faktisk alltid vært sånn, selv om kvinnene dominerer frisøryrket.

Har du fortsatt ikke vært hos en barber, så burde du absolutt prøve det. Mange menn går aldri tilbake til en tradisjonell frisør når du først har satt seg i en barberstol. Det er også noe stas med å få skjegget trimmet av en profesjonell, som du ikke får hjemme.