Drømmer du om å drive gullsmedaktivitet hjemmefra eller i et eget studio? Det er kanskje ikke like vanlig som å ha annen smykkelaging som hobby, men det finnes flere smykkedesignere som jobber med edelmetaller hjemme. I likhet med andre som har litt mer kostbare håndtverkshobbyer, som for eksempel kjeramikklaging, krever dette dyrt utstyr og råmaterialer.

Sørg for å ha en god innboforsikring

Edelmetaller som sølv, men særlig gull, er ganske dyrt å kjøpe inn. I tillegg til råmaterialer til smykkelaging vil du potensielt også ha endel ferdige smykker hjemme. Sammenlagt kan verdien komme opp i mange tusen kroner. Derfor er det svært viktig å ha en innboforsikring, som kan dekke eventuelle tap. Det er lett å tenke at det er usannsynlig at nettopp du vil bli utsatt for innbrudd, men dette er noe som skjer hver måned i norske hjem. Når man har en såpass dyr hobby, er det helt essensielt å ha innboforsikring. Er du er blant dem som har en egen nettbutikk for smykker? Har du stilt ut på utstillinger og har fått litt medieoppmerksomhet? Da kan kriminelle ha fått nyss i virksomheten din. Edelmetaller er ettertraktet tyvegods, fordi det har stor verdi og er lett å selge videre.

Ikke skremt, men forberedt! Lev etter føre-var-prinsippet

Vi er heldige som bor i et land med svært lite kriminalitet, og det er ikke slik at det er utrygt å lage smykker hjemme. Langt i fra! Det er kjempeflott å kunne gå inn på smykkerommet eller studioet når man føler seg inspirert, eller bare ønsker å pusle med noe man synes er gøy. Likevel er det lurt å være føre var. Innboforsikringen dekker dessuten ikke bare stjålne verdier ved tyveri. Forsikringen dekker for eksempel ødelagt mat i fryseren og kjøleskapet ditt ved strømbrudd. Har du et alarmsystem vil også en eventuell utrykning dekkes av forsikringen, om alarmen skulle gå.

Leier du? Sjekk kontrakten din

Leier du bolig er selve huset garantert forsikret av utleier, men dette gjelder sjelden leieboers eiendeler. Huseiers forsikring dekker gjerne kun fasaden på boligen og ting som fuktproblemer og rørsystemer i huset. Leier du et næringslokale derimot, kan det hende innboforsikring er inkludert i prisen. Les nøye gjennom kontrakten din for å finne ut om dette er tilfellet.

Når forsikringen er på plass, har du en bekymring mindre, og kan bruke mer tid på å være kreativ. Lag en god kopp te, og sjekk ut Pinterest om du trenger litt ekstra inspirasjon.