Å ha en hobby er veldig sunt. Under koronapandemien har flere opplevd å bli permittert, og de som har hatt en hobby har nok kjent på hvor viktig det har vært for dem. Har du lyst til å starte med en helt ny hobby? Å begynne med smykkelaging har mange fordeler: materialene er enkle å få tak i, du får et koselig håndarbeid å pusle med, og det du lager kan bli fine gaver.

Mangler du kapital? Ta opp et smålån

Tar du opp et lån fra Smalån.no, kan du raskt få kapital til å kjøpe alle materialene og utstyret du trenger. Det fine med smykkelaging er at det er opp til deg hvor mye du ønsker å bruke, du kommer langt med bare et par tusen kroner. Tar du opp lånet nå, kan du kanskje betale det ned allerede i desember, når det er halv skatt? Se på det som en tidlig julegave til deg selv. Smykkene du lager kan du også gi bort i gave til venner og familie! Hva er vel hyggeligere enn å få en håndlaget julepresang?

Enkel prosess

Som nevnt trenger det ikke være dyrt å starte å lage smykker. Men ønsker du materialer av god kvalitet, som smykkelåser av gull, ferskvannsperler og ekte swarovskikrystaller, kan det lønne seg å legge litt penger i oppstarten. Smålån er små forbrukslån, hvor du kan låne beløp fra 5000 kroner. Altså en perfekt startkapital for et smykkeverksted! Søknadsprosessen er svært rask, og får du lånet innvilget, vil pengene komme inn på konto innen kort tid. Bruk lånekalkulatoren på siden til å sammenligne populære smålån fra kjente forbrukslånsbanker. Prøv deg frem med ulik nedbetalingstid, så kan du se hvor dyrt lånet blir. Du vil få et bestemt månedsbeløp å forholde deg til, men som regel kan du betale lånet ned raskere, dersom du har mulighet til det. Sørg for å sjekke den effektive renten, og finn det billigste lånet!

Når du har pengene på konto kan du titte på materialer i hobbybutikker, egne perlebutikker på nett, eller hos større aktører som Ebay og Etsy. Så kan du skrive en liste over hvem du vil gi smykker til i julen, og prøve å tenke ut hva slags stil de har og hvilke farger de liker. Kos deg med den nye hobbyen din!